2012 m. gruodžio 25 d., antradienis

Nekalėdiniai pamąstymai


Pastaba: neskaityti jautriems ir esant geros nuotaikos.

Gaila, kad taip ir nebuvo tos pasaulio pabaigos. Man labai sunku gyventi pasaulyje, kuriame vieni žmonės gali valgyti prie brangiausiomis gėrybėmis nukrauto stalo ir vis tiek jiems kažko trūksta, o kiti valgo sąvartynuose; kai vieni gali gyventi penkiuose namuose ir didžiulėje jachtoje, o kiti žiemą turi mirti nuo šalčio, nes neturi kur prisiglausti; kai vieni maudosi aukščiausios kokybės šampane, o kiti neturi paprasčiausio geriamojo vandens; pasaulyje, kur kasdien kažkieno kišenės pasipildo vienu kitu milijonu, kai tuo tarpu nuo bado miršta tūkstančiai vaikų; kur gyvena primatai, žudantys savo malonumui arba organizuojantys kitų primatų ar gyvūnų pjautynes.

Labai nesinori gyventi šalyje, kur vieni žmonės gyvena visko pertekę atsitvėrę aukštomis tvoromis, o kiti viskuo apsirūpina šiukšlių konteineriuose; kurioje nėra vietos senukams, jie prisimenami tik per Kalėdas atsiperkant lėkšte sriubos; kur gatvėmis laisvi vaikšto nusikaltėliai, kai tuo tarpu teisiami juos pričiupę pareigūnai; krašte, kur žmonės lauk išmeta savo augintinius, nes jiems nusibodo jais rūpintis; šalyje, kurioje per Kalėdas įžiebiama aukščiausia Europos eglė, nors daugelyje gyvenviečių vakarais nedega gatvės žibintai.

Nenoriu gyventi ir gyvenime, kuriame baisiomis ligomis baudžiami ką tik gimę vaikai, o senatvė žmogų paverčia arba neįgaliu, arba klounu; kuriame, kad išgyventų, plėšrūnai turi misti tokiais pat gyvūnais, o žmogus augina gyvulius, paukščius ir žuvis, kad juos pjaudamas pramistų ar pasidabintų.

Tad man labai gaila, kad žadėtos pasaulio pabaigos taip ir nebuvo. O jeigu pasaulis iš tikrųjų baigiasi, tik tiesiog labai lėtai, tuomet norėčiau būti ten, kur ta pabaiga jau prasidėjo... 

Mergaitė Raudonais Bateliais

6 komentarai:

ij rašė...

ir dar pridurciau: saly, kur pasiturintys sprendzia, kaip ir uz kiek turi isgyventi ubagas, (o ubagas jis todel, kad jis, tinginys, nenori dirbti!), o 1,000,000-nieriai karstai diskutuoja 50 ar 100 lt kelti minimalia alga. Galima tęsti...
Sis sirdies sauksmas toks zavus,todel kad nuo dusios. Jis vecia susimastyti ir suvokti, kad Kaledu stebuklus turime kurti savo paciu rankomis...
Aciu :)

crabambule rašė...

Miela mergaite, keista, kad tik dabar, laukusi ir nesulaukusi pasaulio pabaigos, apsidairėte ir pamatėte, kad yra nelygybė...priminsiu, kad jau senovės Egipto, Babilono ar Romos laikas nelygybė buvo, ji yra ir dabar...na, nebent komunizmo idealistams atrodė, kad visi lygūs (nors gyvūlių ūkio gyventojai kitaip galvojo apie kiaules...)

Ramunė rašė...

Gerai, kad tu man ir ne draugė...

Anonimiškas rašė...

Turiu omeny crabambule. Sėkmės siekiant teisėjos karjeros, dabartiniame pasaulyje puikiai pritapsi. Tiesiog konstatuoji, kad neteisybė buvo ir Egipto, Babilono ar Romos laikais, tai kuo šie laikiai išskirtiniai? Taip palengvėėėėja...
Vis galvojau, kodėl mūsų bendravimas taip nesilipdė, dabar galutiniai supratau.

Ramunė rašė...

Ne anonimiškas, o Ramunė rašė...

crabambule rašė...

1) žmonės, gyvenantys prie sąvartynų ar konteinerių dažnai patys tokį gyvenimo būdą pasirenka... net nuprausus, pamaitinus ir davus darbą – vis tiek pasirinktų laisvę ir tokį gyvenimo būdą, kokį gyvena.
2) ligomis vaikai nebaudžiami, o ligos atsiranda dėl genetinių pakitimų, gimdymo traumų, nėščiosios ligų, aplinkos veiksnių ir t.t. , o senatvė – vėl fizinė būklė, kiekvieno iš mūsų senstančio kūno nelaimė, niekas to neišvengtų – būtų pasaulio pabaiga ar nebūtų.
3) nuo neatmenamų laikų šiaurės šalių žmonės mito gyvūnų mėsa ir šildėsi kailiu.
4) žodžiai apie nesilipdymą šiek tiek užgavo, bet bent jau paaiškėjo kai kas.