2008 m. lapkričio 25 d., antradienis

DISKUSIJOMIS FORMUOJAMAS ĮVAIZDIS

Bloga naujiena yra gera naujiena. Taip apie spaudos virtuvę yra pasakęs vienas žymus žiniasklaidos magnatas. Tačiau, tai nėra visiška tiesa. Pagrindinis aspektas, kad būtina naujiena. Ji gali būti ir gera, ir bloga, tačiau privalo būti šviežia. Tad keisti profsąjungininkų surengtos diskusijos apie įvaizdį pamąstymai, kad itin retai profsąjungos šmėžuoja žiniasklaidos taikiklyje. Bėda ir yra ta, kad naujienos taip ir nepavyksta sukurti. Nors reikia tiek nedaug...
Naujienų profsąjungos tikrai turi, apie jas rašytų ir žiniasklaida, tačiau neretai jos tiesiog sudūla „komunikacijos specialistų“ stalčiuose. Todėl nereikėtų visą laiką priekaištauti viešąją opiniją formuojančioms priemonėms. Taip, nėra žiniasklaida visada profsąjungų pusėje, tačiau vėl grįžtame prie skaudžios temos, kokį įvaizdį profsąjungos formuoja. Turbūt, kad jokio. Paklauskite eilinio žmogaus gatvėje: kokias asociacijas jam kelia profsąjungos ir manau, kad didžioji dauguma atsakys: vagys, neturiu nuomonės ir pan.
Įvaizdį reikia kurti kryptingai, o ne tik akcijomis, piketais ar streikais. Kiekvienas organizacijos pareiškimas, tai jau dalis kuriamo įvaizdžio. Paleisdami žinią apie save ir nuo savęs mes visuomenei perduodame tam tikrą poziciją. Ar visada eiliniai piliečiai supranta profsąjungas, jau priklauso nuo to, kaip suformuluotas pranešimas. Na, kur profsąjungų nuomonė apie Kubiliaus parengtą antikrizinį planą? Gal jis tobulas!? Štai ir pavyzdys, kad eteriu pasinaudoti galėjusios profsąjungos, taip ir liks prie suskilusios geldos.
Štai siūloma dažniau rengti susitikimus su žurnalistais. Idėja graži, tad labai įdomu, ar tai neliks metiniuose planuose. Vilties yra ir kaip sakoma „viltis – durnių motina ir ji miršta paskutinė“. Norėčiau, kad greičiau mirtų nesibaigiančios diskusijos ir prasidėtų konkretūs įvaizdžio formavimo darbai. Ponai ir ponios, ar laukti liko nedaug?

Jonas Ūliukas

Komentarų nėra: